GrænseGuiden.dk


Billig ferie i lejet autocamper

At holde ferie i en autocamper er for mange en drøm, men også en drøm, der for en hel del mennesker er svær at realisere. Måske fordi familie-budgettet bliver strammet til det yderste, hvis man skal bruge mere end 10.000 kr. pr. uge på at leje en autocamper, der kan rumme familien. Og det er desværre realiteterne, hvis man skal på ferie i en af højsæson-ugerne. Men det KAN faktisk lade sig gøre at leje en autocamper til betydeligt lavere priser. Og kan man udskifte højsæson-ugerne med en uge i en lidt mindre belastet del af året, ja så er der naturligvis også her mange penge at spare.

camper1
Selv en rimeligt stor autocamper kan se lille ud, hvis man holder lige ved siden af en af giganterne.
Foto: Elsa Holmer.

 

Fordele og ulemper ved leje i udlandet.

Grænseguiden har kigget lidt på priserne i både Danmark og Tyskland. Der er flere danske hjemmesider, der reklamerer med, at de udlejer til ”tyske priser”. Ofte vil man skulle afhente camperen i Tyskland, hvis man vil leje billigere end de normale, danske priser. Men det vil for de fleste heller ikke være det store problem, hvis man alligevel skal rejse sydpå for at hente lidt sol og varme. Går rejsen derimod mod de nordlige breddegrader, er det noget upraktisk, hvis man skal køre sydpå, før den egentlige ferietur kan påbegyndes. Og det er heller ikke uproblematisk at skulle køre transit gennem Danmark, idet det kræver, at man indhenter en godkendelse hos det danske politi.

Men til hele problematikken hører også, at man skal stole på det firma, man lejer sin autocamper hos. Og så kan sproget naturligvis være lidt af en udfordring. Mens man sagtens kan klare sig på dansk hos ganske mange firmaer, hvis man vil leje en almindelig bil, kniber det lidt mere hos de firmaer, der udlejer autocampere. Hos de fleste større firmaer kan man dog som regel klare sig på engelsk.

 

Rigtige tyske priser.

Der er faktisk en del penge at spare, hvis man lejer sin autocamper i Tyskland. Grænseguiden har undersøgt priserne hos et par af de større udbydere på markedet.

ADAC.

En af dem, der nu tilbyder udlejning af campere er det tyske ADAC, der er en pendant til det danske FDM. Der er ingen tvivl om, at mange vil føle sig endog særdeles trygge ved at leje hos en sådan organisation. Og det viser sig ved et prischeck, at priserne hos ADAC faktisk hører til de bedste på markedet. Det kan faktisk lade sig gøre at leje en autocamper til en familie på 4 personer for 50 euro (372,50 kr.)om dagen. Den pris skal man naturligvis ikke regne med at skulle betale i højsæsonen, hvor samme camper koster 100 euro (745 kr.) pr. dag – stadig en særdeles rimelig pris, hvis man sammenligner med markedet i øvrigt. Hos ADAC er vognene maksimalt 2 år gamle, og der er en omfattende forsikringsdækning og ubegrænset kilometerantal med i prisen. Det spiller også en rolle, idet man alt andet lige vel kan regne med, at der er færre problemer forbundet med at køre i en ny vogn end hvis man kører i en, der er 5-10 år gammel. ADAC har udfærdiget en overskuelig prisliste med billeder og plantegninger af de autocampere, de har med i programmet. Det hele kan ses på: http://www.adac.de/produkte/autovermietung/wohnmobile/default.aspx. Her kan man både få hele priskataloget ved at gå ind under ”Miet-Preislisten”, man kan booke online, få en oversigt over nærmeste udlejningssteder eller endog få et attraktivt specialtilbud. Nærmeste udlejningssted i forhold til den danske grænse er Auto & Freizeit Lemke u. Spiertz OHG, Nordring 3, 24857 Fahrdorf (Schleswig). Tlf.: 0049 4621 9785700. Der tales engelsk hos firmaet.

 

camper2
Så skøn kan aftenen være, når man camper. Her fra Jokkmokk.
Foto: Elsa Holmer.

 

Erento.com

Et andet større firma på markedet er www.erento.com. Her kan man søge på autocampere, som bliver udlejet i en omkreds omkring Flensborg. Den omkreds, man får præsenteret er dog rimelig stor, idet man også kan risikere, at udlejningsstedet er så langt væk som f.eks. Kiel. Igen – skal man sydpå er det ikke det store problem. Men husk at spørge, om man kan parkere sin bil hos firmaet, mens man selv er på ferie. Hos erento.com har vi d. 20.08.2013 søgt efter et tilbud på en camper til 4 personer i perioden 05.10.2013 – 12.10.2013. Firmaet tilbyder 2 som ”Top-Angebote”. Det første top-tilbud er en ny autocamper med en dobbeltseng og etagesenge, beregnet for op til 6-7 personer. Prisen for ugen i oktober beløber sig samlet til 690 euro = 5.140 d.kr.  Det andet top-tilbud, vi får hos erento.com er en fuldintegreret Hymer, som er meget elegant udstyret. Hvis man vælger den løsning skal man dog afhente den så langt væk som i Goldenstedt syd for Bremen. Samlet pris for den uge, vi har ønsket, beløber sig til 686 euro = 5.110,70 d.kr. En flot vogn, hvis man sætter pris på luksus. Se mere på: http://www.erento.com/mieten/fahrzeuge_fluggeraete/wohnmobil_wohnwagen/wohnmobil

Hos erento.com kan man også søge på specielle modeller, hvis man har nogle helt særlige favoritter. Hos erento.com skal man huske at kigge på udlejningsbetingelserne. De kan være forskellige, da det drejer sig om forskellige udlejningsfirmaer, der er med på websiden.

 

Togo-reisemobile

En anden – mindre – udlejer af campere i Tyskland er www.togo-reisemobile.de. Togo-reisemobile er et familiefirma med et fint katalog, overskueligt og nemt at gå til. Firmaet tilbyder hovedsageligt mindre campere i serien La Strada, Pössl og Westfalia. Camperne er fint udstyret, og priser rimelige. Priser fra 59 euro pr. dag. Afhentningsstedet er Hamborg. Se mere på http://www.togo-reisemobile.de/wohnmobil-vermietung.html

Der findes mange andre muligheder og websites med tilbud om udlejning af autocampere. På flere af hjemmesiderne er det dog svært at få et godt overblik over de forsikringer, der følger med, ligesom det kan være vanskeligt at begrænse sin søgning til et bestemt område. Vores udvalg her i denne artikel har derfor koncentreret sig om de hjemmesider, hvor man nemt og hurtigt kan orientere sig uden ligefrem at være ekspert i tysk.

 

camper3
Camper i fri natur. Foto: Elsa Holmer.

 

Danske priser – til sammenligning.

Grænseguiden har også taget nogle stikprøver på danske udlejningspriser på autocampere. Som et af eksemplerne har vi kigget på Neergårds camping  http://www.neergaard.com/. Siden er overskuelig og nem at gå til, og man kan vælge mellem 3 udlejningssteder: Hedehusene, Burg i Tyskland og Malmö i Sverige. Udleveringen af camperen foregår dog i Harrislee lige på den anden side af den dansk/tyske grænse, hvis man ønsker at leje sin camper i Tyskland. Priserne er dog nogenlunde de samme – nemlig fra ca. 6.500 d.kr. til 9.900 d.kr. alt afhængig af sæsonen. Man skal dog være opmærksom på, at f.eks. visse forsikringer samt en del udstyr ikke er med i prisen.

En anden dansk udlejer er  N.C.Jeppesen – http://www.ncjeppesen.dk/autocamper-udlejning  som tilbyder 2 forskellige campertyper. Den ene er en Hymer Tramp, som koster fra 5.990 til 9.450 d.kr. alt efter sæson. Den anden type er en Van T500 FSC, som koster nøjagtigt det samme. Her er Kasko- og SOS forsikring (selvrisiko på 5.000 kr.) samt campingbord og 4 stole dog medregnet i prisen.

Der er flere andre danske firmaer, som tilbyder udlejning af autocampere. Priserne ligger på nogenlunde samme niveau. Der kan være en vis forskel i udstyr og alder på bilen. Og husk at checke forsikringsdækningen samt, hvor mange frie kilometer, man får med i prisen.

Kan det svare sig?

Grænseguidens lille prissammenligning viser – i overensstemmelse med andre undersøgelser – at der er penge at spare ved at leje autocamper i Tyskland. Faktisk viser vores check, at kan være mere end 50 % besparelse, når man vælger at leje i Tyskland. Og lejer man sin camper hos et større firma, er der heller ikke tale om, at det er billigere at leje i f.eks. Hamborg end at leje i Flensborg og omegn. Man skal se sig godt for, inden man underskriver kontrakten. Men så er vejen også banet for en skøn ferie med hele familien.

God tur.

Af Elsa Holmer, Grænseguiden.