GrænseGuiden.dk


Tysk begejstring for nordisk stil

Hamborg er normalt ikke med blandt de førende messebyer i Tyskland. Det betyder dog ikke, at der ikke findes både store og interessante udstillinger og messer i byen. Som f.eks. ”Nordstil”, der i slutningen af juli sætter fokus på den tyske begejstring for den stil, der udspringer i bl.a. de skandinaviske lande.

Klimahaus und Conference Center Bremerhaven. Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.

Klimahaus und Conference Center Bremerhaven. Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.

 

Tyskland er førende i verden på området internationale messer. Der afholdes hvert år i omegnen af 150 internationale messer, og omkring 170.000 udstillere og ca. 10 millioner gæster strømmer hvert år til de tyske messer. Og det tyske erhvervsliv drager stor fordel af såvel udstillere som besøgende, fordi et meget stort antal udstillere – faktisk mere end 50% – kommer fra udlandet. Det giver et godt input og inspiration til det tyske erhvervsliv.

Messe for den nordiske stil

På messen Nordstil i Hamborg Messe und Congress GmbH er der stande fra mere end 900 forskellige udbydere. Messen er inddelt i forskellige produktgrupper. Det drejer sig om: Hus og Have, Stil og Design, Gaver og Papirhandel, Køkken og Nydelse, Afspænding og Pleje samt Smykker og Mode. Det betyder, at alt lige fra møbler, belysning, glas, porcelæn, legetøj, husholdningsartikler og gourmetartikler til parfumeri, kosmetik og wellness er repræsenteret.

Der vil være godt 55.000 m2 at bevæge sig rundt på, så det er med at få de behagelige sko på. Et område af messen, som man forventer sig meget af, er ”Nordlichter”. Her viser 50 helt unge iværksættere, ny-uddannede og små butiksindehavere deres kreative idéer. Et andet highligt er området ”Village”, hvor 12 udstillere har slået sig sammen i et landsbymiljø for at vise trends og nyheder i sammenhæng.

Nordstil messen kan besøges fra d.22. til den 24. Juli 2017. Kontakt: +49 69 7575 3600 – email: nordstil@messefrankfurt.com

 

Et lille stykke Storbritannien i Hamborg i August

Ja, der findes en polo-klub i Hamborg. Adressen er Jenischstrasse 26 i bydelen Altona – nord for Elben. Her afholdes der fra d. 4. til 6. august British Flair – eller som man kaldte det tidligere British Day. Det er her, man i 3 dage køber fish and chips, drikker ”five-o’clock tea”, snupper sig en ale eller nyder en god ædel whisky. Og tag ikke fejl, der bliver liv og glade dage. Programmet omfatter bl.a. cricket, sækkepibemusik, en parade af oldtimer-biler og opvisninger af såvel irsk som skotsk dans. Også mere komiske indslag finder sted som f.eks. ”Jedermann-Hunderennen” – en hundevæddeløb, hvor også besøgende hunde kan få lov til at deltage. Det skal nok komme til at kalde på smilebåndet.

De små kan blive underholdt af bjørnen Paddington, der læser eventyr og fortæller. Om det foregår på engelsk eller tysk, bliver der ikke informeret om. Men danske børn uden de store fremmedsprogs-kundskaber kan formentlig forlyste sig alene ved synet af den store bjørn.

Det absolutte højdepunkt på British Flair er den store promenadekoncert, der finder sted under en forhåbentlig stjernespækket himmel. Det er Hamburg Festival Orkester, der spiller op til ”British Flair Open Air Proms Concert”. Der må, som ved den rigtige Proms, meget gerne synges med.

I disse tider, hvor Brexit-forhandlingerne foregår i spændt forventning i Bruxelles, kan der nok være en rigtig god grund til at fejre det britisk-tyske venskab under glade former.

Koncerten afholdes d. 5. august kl. 20.30. Billetter kan købes her: https://www.regiondo.de/british-flair-open-air-proms-concert-in-hamburg  Prisen er 28 € for voksne og 20 € for børn.

Flere markeder i august og september

I august måned bliver det tid for det årlige hestemarked i Hamborg. Den endelige dato er endnu ikke fastlagt.

Den store fødevare- og gastronomi-messe Kulturhunger finder i år sted på en ny destination, nemlig Kulturwerkstatt Hamburg, på adressen Beerenweg 1 d. Det foregår lørdag d. 9. september kl. 11-21 og søndag d. 10. september kl. 10-17.

Kulturhunger er ikke bare en klassisk gastronomimesse med alt godt til ganen i form af mad og drikke. På messen bliver der nemlig også sørget for underholdning bestående af korte taler fra de medvirkende udstillere, musik, skuespil og kunst. Heraf navnet Kulturhunger. Det bliver også muligt at lade sig male – eller at prøve at male selv. Herudover bliver der arrangeret korte kursusforløb i gastronomiens ædle kunst – og man kan tilmelde sig under besøget på messen.

Hele programmet er endnu ikke på plads, men man kan følge med her: http://unser-altona.de/event/kulturhunger-foodmesse/2017-09-09/

I september bliver det også muligt at komme til international designmesse, vinmesse, ur- og smykkemesse og flere andre ting. Her er der endnu ikke fastlagt nøjagtige datoer, men det vender vi naturligvis tilbage til.

Den 8. Hamburger Klimawoche finder sted fra d. 25.09. – 02.10.2017, men heller ikke her er programmet fastlagt endnu.

 

Byder ferien på regnvejr – så tag på messe i Hamborg. Husk også at nyde resten af den smukke og spændende by.

 

God tur

 

Elsa Holmer, grænseguiden

 

Links:

http://www.britishflair.de/British-Flair-Hamburg-Willkommen.html