GrænseGuiden.dk


Højsommertips til ferien.

Ferie på nordiske breddegrader byder som regel på blandet vejr – og indbyder til aktivitet eller til en stak bøger i et hyggeligt sommerhus.

Der er muligheder overalt for dem, der gerne vil prøve noget andet i ferien.

1
Foto: ADFC/ Marcus Gloger.

På to hjul.

Hvis man vil røre sig, få god motion og frisk luft og samtidig komme igennem nogle fantastiske landskaber, er cykelferie et godt bud. Og et populært bud. Mange steder i Tyskland egner sig rigtig godt til en ferie på to hjul – også uden at man behøver at være halvvejs cykelrytter for at kunne få glæde af turen. Der er ture, der er velegnede til hele familien, og der er absolut også cykelture, som stiller større udfordringer til deltagerne. Man kan arrangere det hele selv og bo på nogle af de mange, gamle tyske kroer eller campere, men man kan også få professionelle bureauer til at arrangere det hele. Se mere herom i følgende 2 artikler:

Bemærk venligst, at der kan være behov for at følge op på konkrete priser, da de artikler, der henvises til i denne artikel alle er skrevet i 2016 eller tidligere.

http://www.graenseguiden.dk/2016/06/28/aktiv-ferie-paa-to-hjul/

http://www.graenseguiden.dk/2014/08/06/pa-cykel-i-graenselandet/

http://www.graenseruten.dk/SEEEMS/2.asp

2
Foto: Peter Steg.

På to ben.

Hiking – eller bare vandreture – er også blevet et hit blandt turister i både Danmark og Tyskland. De, der vil have lidt mere en 190 meters højde i benene, kan med fordel drage til vores naboland i syd for at vandre i Hüttener Berge eller Harzen eller benytte sig af en af de mange andre bjergture, der arrangeres af blandt andre Dansk Vandrelaug. Arrangeret 100 % eller mere spontant selv-iscenesat – der er frit valg på alle hylder og rige muligheder for at vandre sammen som familie eller ganske alene.

http://www.graenseguiden.dk/2017/04/24/vandreture-i-smukke-nord-tyskland/

http://www.graenseguiden.dk/2017/05/03/10853/

http://www.mountain-adventures.dk/trekking-og-vandreture/tyskland-vandring-i-bayern-mellem-soeer-og-alper/

Med kølle og putter.

Er man en rigtig golfer, skal man naturligvis også holde ferie med kølle og putter. Også det kan fint lade sig gøre overalt i vores tyske broderland. Flere steder kan man købe golfpakker, så man kan drage rundt fra bane til bane og spille til en fordelagtig greenfee. Det nærmest vrimler med hoteller, der tilbyder overnatning og spisning i kombination med turen på golfbanen.
https://www.golfundhotel.com/golfangebote/deutschland

Stort set hver landsdel i Tyskland tilbyder også store fordele ved at købe et greenfee-kort i golfklubberne, som samarbejder om at tilbyde rabatter til turisterne. Et par eksempler her fra Slesvig-Holsten.
https://www.golfkueste.de/vorteilskarte/greenfeecard

http://www.golf-bonus-card.de/schleswig-holstein

http://www.golfpaket.de

http://www.graenseguiden.dk/2013/08/11/spil-fordelagtigt-golf-pa-tyske-golfbaner/

3
Foto: Der Seehof, Ratzeburg.

Den romantiske.

Der skal også være tid til at være romantisk og slappe af. Tyskland byder på en perlerække af wellness-hoteller og resorts. I hvert område af landet kan man finde både små og store områder, der tilbyder såvel pool, spa, massage, sauna og meget andet. Og så kunne man jo, hvis man er på rejse med den udkårne benytte sig af ”Dinner by the sea” (dinner-am-see). At sidde på kanten af en sø med den elskede og blive opvartet efter alle kunstens regler er ikke den værste baggrund for lidt romantik.
http://www.graenseguiden.dk/2015/06/01/tid-for-to-dinner-am-see/

http://www.graenseguiden.dk/2013/07/30/velvaere-i-graenseomradet/

http://www.graenseguiden.dk/2016/09/12/yoga-og-wellness-hitter-ogsaa-syd-for-graensen/

Den rene naturoplevelse.

Den rene naturoplevelse, saltvandssprøjt, sol, blæst, høj blå himmel, men også behov for gummistøvler og regnslag. Sammendrag af feriedage på de meget smukke tyske øer, der ligger som perler på snor lige syd for Danmark – i Nordfriesland. Amrum, Føhr og Sylt er 3 naturskønne og også meget efterspurgte feriesteder, som man kan opleve dyrt i højsæsonen, men til rimelige priser, hvis man kan holde ferien udenfor juli og august.
http://www.graenseguiden.dk/2014/12/01/amrum-en-lille-naturperle-midt-i-vadehavet/

Den historiske.

Smukke slotte og gammel dansk historie kan fint kombineres på en miniferie i Nordtyskland. Fra Glücksburg til Gottorf, Plön , Ahrensburg og Reinbæk. Alle slotte med en god bid Danmarkshistorie. Og samtidig spændende oplevelser i de landskaber, der omgiver slottene. Ferie for hele familien.
http://www.graenseguiden.dk/2013/08/19/danmarkshistorie-pa-tyske-slotte/

4
Heide-Park. Copyright: Heide Park.

Det rene sjov og spas.

Gammeldags tivoli-lignende oplevelsesparker, filmparker og så de helt store som Hansa Park og Heide Park. Det hele kan opleves uden at køre alt for langt på de tyske veje. Børnene vil elske det. Forældrene vil elske at opleve børnenes glæde. Er man fysisk handicappet er det ikke noget problem langt de fleste steder. Der gøres meget for, at også mennesker med handicaps skal have oplevelser ud over det sædvanlige i hele den tyske turistindustri. Der findes endog klatreparker, der specielt er indrettede for mennesker med et handicap.
http://www.graenseguiden.dk/2014/06/20/oplevelser-for-hele-familien-i-de-tyske-oplevelsesparker/

http://www.graenseguiden.dk/2014/06/26/oplevelsesparker-i-tyskland/

http://www.graenseguiden.dk/2014/04/11/klatrepark-ogsa-for-rullestolsbrugere/

 

Smuttur til tysk udsalg  – eller bare en god dag i Flensborg.

Til de, der foretrækker at tilbringe ferien i sommerhuset eller hjemme i haven med en god bog og måske en kold øl eller et køligt glas vin – men som måske alligevel lige trænger til at komme en tur over grænsen, er der også hjælp at hente. Der er udsalg hele juli måned i de tyske forretninger. Der er store afslag i priserne. Og så kan man naturligvis altid ”udvide” besøget med lidt anderledes oplevelser f.eks. i skønne Flensborg.
http://www.graenseguiden.dk/2014/07/24/9985/

http://www.graenseguiden.dk/2014/09/26/en-super-dag-i-flensborg/

 

God sommer

 

Elsa Holmer, Grænseguiden