GrænseGuiden.dk


NordArt – Nordeuropas største udstillingsområde for moderne kunst

Büdelsdorf er en lille by med godt 10.000 indbyggere. Byen ligger som en slags forstad til Rendsburg i Slesvig-Holsten og ligner mange andre tyske småbyer – bortset fra én ting. I Büdelsdorf finder man Nordeuropas største udstillingsområde for moderne kunst: NordArt.

Årets kunstner David Cerny. Foto NordArt.

Årets kunstner David Cerny. Foto NordArt.

 

Indtil 1997 fandtes der i Büdelsdorf et stort jernstøberi, Der Carlshütte. Efter lukningen blev det hurtigt besluttet, at de gamle haller ikke skulle have lov til at stå ubenyttede hen, og allerede i 1999 kunne man åbne den restaurerede vognremise og det store omliggende parkanlæg som kunstudstillingsområde.

NordArt holder åbent i alle sommermånederne hverdage og weekender fra kl. 11-19 mandage undtaget. Det koster 12 € i entre – eller 15 € for 1 voksen og 1 barn. Børn under 6 år kommer gratis med.

Hele 22.000 m2 er der i det tidligere jernstøberi Carlshütte og dertil 400 m2 i vognremisen. Dertil kommer, at parken breder sig over 80.000 m2, så der er nok at se på for de besøgende. Derfor udsteder man også 2-dages-kort, da det er vanskeligt at overkomme det hele på én dag. Hvert år sættes der fokus på kunstner i et specielt land. Disse kunstnere får stillet egen pavillon til rådighed, og netop i 2017 er der fokus på Danmark. Den danske pavillon rummer 20 danske kunstneres bud på nutidig kunst.

Det er 45 år siden, der blev optaget diplomatiske forbindelser mellem Tyskland og Kina, og derfor har NordArt ligeledes speciel opmærksomhed på nutidig kinesisk kunst. Det ses også i den store hal umiddelbart efter indgangen, hvor en mandlig og en kvindelig udgave af Fugl Phoenix fylder hele rummet. Kunstneren er Xu Bing fra Kina.

Den smukke park er fyldt med skulpturer af vidt forskellig art. Det kan anbefales at gå en tur i ro og fred og nyde de udstillede kunstværker. Den bedste måde at beskrive en skulpturpark er vel egentlig med indtryk for øjet.

 

Rigtig god fornøjelse med besøget på NordArt.

 

Elsa Holmer, Grænseguiden.

 

Indtryk fra NordArt 2017:

Skulpturparken