GrænseGuiden.dk


Besøg trendy gin producenter i Tyskland

Vi ved alle, at Tyskland er et stort vinproducerende land. Men at der findes en lang række både trendy og højkvalitets producenter af gin i Tyskland, er derimod ikke så almindeligt kendt.

Foto: Skin Gin, Hamborg.

Foto: Skin Gin, Hamborg.

 

Ikke desto mindre er der en lang række steder i hele Tyskland, hvor der fokuseres på en gin produktion af en helt særskilt klasse. Og en del af stederne ligger ikke langt fra den dansk/tyske grænse. Alene på strækningen fra Dollerup i nord og til Hamborg i syd ligger som perler på en snor 15-16 destillerier, som producerer gin af højst forskellig art. Hvis man tror, man kender en ginflaske på udseendet, tager man hundred procent fejl.

Vi starter i nord hos Dolleruper Destille, som bl.a. fremstiller Knud Hansen Gin , Hafencity Gin, Sveyn Gabelbart Gin, Baltic Gin og flere andre. Baltic Gin er produceret med bl.a.porse, mens den karakteristiske Sveyn Gabelbart bl.a. indeholder maracuja og passionsfrugter. Knud Hansen Gin udmærker sig jf. producenten ved at have en kraftig smag af enebær.  Hele 10 forskellige typer gin produceres under forskellige mærker, og hertil kommer 7 slags whisky, 3 rom og 3 snapse. Dolleruper Destille er i dag Nordtysklands største destilleri, selv om det ikke er mange år siden, hele eventyret startede for de 2 ejere.

Dolleruper Destille er et interessant sted at gæste. Her fremstilles bl.a. en Molt Whisky, som er meget kendt blandt whisky-kendere og feinschmeckere.

Der gøres også noget for at tiltrække kunder. En af de store trækplastre er de jazz-koncerter, der spilles på stedet den anden fredag i hver måned. Så kan man smage på varerne, mens musikken spiller. Der er som regel fyldt godt op i de hyggelige bygninger ved de lejligheder.

De forskellige typer gin sælges fra ca. 43 € for en flaske – vel at mærke med 50 cl., mens whisky kan købes fra 26 til 70 € pr. flaske med 50 cl. Onlinesalg foregår via firmaet Sauer & Hartwig i Flensborg. Se mere her: http://sauer-hartwig.de/shop/produktuebersicht.html

Se venligst links til producenterne sidst i artiklen.

I Eckernförde findes hele 2 destillerier, der ligeledes fremstiller gin i kvalitetsklassen. Clara Hof Destillerie er det største af de to, beliggende i Frau-Clara-Strasse i den nordlige del af den centrale by. Her koster en Dry Gin destilleret med 16 forskellige bio-krydderier 34 € for 50 cl. Umiddelbart syd for byen finder man landsbyen Altenhof, hvor det lille familiedestilleri Isarnhoe producerer Sereh Dry Gin på bl.a. enebær, koriander, citrongræs, pomerans og ingefær. En spændende blanding til en pris på 22 € for 50 cl. Firmaet producerer også Secale Whisky og Rasmus Østersø-Akvavit.

Under navnet German Gin er der i 40 år blevet fremstillet en dry gin hos firmaet Heinrich von Have i Hamborg. Det store hæderkronede firma sælger både egne og andres produkter. Fælles for alle firmaets produkter er, at de er af højeste kvalitet. Prisen for den egenfremstillede gin ligger på 25 € for 50 cl.

I Hamborg finder man også producenter som Weisswange, der også sælger flere forskellige typer tonic af egen produktion. Ligeledes med GinSul, som benævner deres 2017-gin: ”Kleine Freiheit”.  Nordisch Gin produceres sammen med Nordisch Vodka på en urgammel Hamborg-opskrift, og i Steinkirchen på sydsiden af Elben ligger destilleriet Skin Gin, som byder på en yderst interessant samling gin i indpakninger, der går lige i hjertet på det mest trendy publikum.

Hos Skin Gin er gin ikke bare gin. Gin skal præsenteres på den rigtige måde, og det bliver den eftertragtede drik så sandelig også. Grundlægger og ejer af det unge firma, Martin Birk Jensen, fik idéen til Skin Gin i 2014, og allerede i 2015 var den første produktion færdig og kunne præsenteres på GastroVision i Hamborg. Siden er det gået stærkt. 28 måneder senere var de første 65.000 flasker langet over disken, og der bliver eksporteret til alle nordiske lande, Belgien, Litauen, England, Østrig, Holland, Macau, Hong Kong og flere andre lande. Hver eneste glasflaske bliver beviklet med skind i forskellige farver og stil. Det skal efterligne den menneskelige hud og symbolisere, at det er ligegyldigt, hvor vi kommer fra. Fra symbolet med hud også heraf navnet Skin Gin.

Og ja, kære læser. Martin Birk Jensen kommer fra Danmark, men er nu bosiddende i Hamborg. At han har ramt en trend lige i hjertet, er der ingen tvivl om. Indholdet er det samme, en gin brygget på enebær, mynte, lime, citron, grapefrugt, appelsin og koriander.  Der er naturligvis en rosa flaske til kvinderne, en rustik til mændene, en gul sommerflaske, en hvid, en antracitgrå osv.osv. Priserne starter ved 43,70 € for 50 cl. Det er lækkert design, det er stilfuldt og jeg kunne forestille mig, at det kunne blive en hel sport at have et eksemplar af hver flaske i sin samling. Find venligst link sidst i artiklen.

Ejer og producent Martin Birk Jensen med Skin Gin. Foto: Skin Gin

Ejer og producent Martin Birk Jensen med Skin Gin. Foto: Skin Gin

 

Flere tyske stjernekokke har også fået øjnene op for den trendy gin fra firmaet. Og større firmaer har set idéen med specialproducerede flasker med firmaernes navne og logoer, så også på den front erobrer firmaet terræn. Der er med udgangen af 2017 solgt godt 17.000 flasker med firmalogoer, og efterspørgslen er stor, fortæller Martin Birk Jensen.

Skin Gin forhandles også flere steder i Danmark som f.eks. hos H.J.Hansen i Odense, Vinspecialisten.dk, Salling i Aalborg og Aarhus, Juuls Vin og Spiritus i København, Slik for Voksne, Spiritusshop.dk og flere andre steder.

Hvis en rundtur til tyske gin producenter er under planlægning, er der måske hjælp og inspiration at hente i dette kort over tyske gin destillerier: https://www.gintlemen.com/deutschlandkarte/

 

Rigtig god fornøjelse

 

Elsa Holmer, Grænseguiden

Links:

http://www.alles-apfel.com

http://www.skin-gin.com

https://www.clara-hof-destillerie.de

http://www.destillerie-altenhof.de/produkte-termine.html

http://www.vonhave.de/epages/vonhave-online.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/vonhave-online/Products/7592200

https://www.weisswange.de/beverages/premium-gin/

http://www.gin-sul.de/gin-sul/

http://www.nordisch-vodka.de/startseite.php

https://www.delinero.de/catalog/product/view/_ignore_category/1/id/2160098/