GrænseGuiden.dk

Pressemeddelelse – Danske rundstykker ruinerer dig!

Skærmbillede 2012-09-18 kl. 12.53.13
I gennemsnit 171 % merpris for rundstykker i Danmark.
 
For de allerfleste er det velkendt, at prisen på råvarer som korn og mel er meget svingende. For et stykke tid siden steg disse priser kraftigt og faldt så igen på verdensmarkedet. Den danske presse indledte på den baggrund en pris-jagt hos dagligvarebutikker og bagere i Danmark. Slutprisen steg nemlig væsentlig mere end råvarepriserne, men kom ikke ned igen, da råvarepriserne faldt. Desuden kom det frem, at selve melets pris ikke udgjorde en ret stor faktor i f.eks. morgenbrød, hvor en del også går til vand og ”luft”, om man vil. Eller til overfortjenester i forarbejdnings-leddet. Nu truer en ny prisforhøjelse brødpriserne ifølge bagerne i Danmark.
 
Grænseguiden har derfor lavet et nyt pristjek på morgenbrød / rundstykker. Dette tjek dokumenterer meget høje og uforklarlige priser på de danske rundstykker i forhold til de tyske. Og ikke kun prisen er alarmerende. Det gælder også størrelse og vægt på rundstykkerne.
 
Direktør for Grænseguiden, Allan Filbert, udtaler: ”Selv om der er kommet fedtafgift på smør så er den en “tynd” merpris når man ser disse priser for sit morgenbrød ! Og når man ydermere ikke kun ser på prisen, men også på vægten, holder undskyldningerne fra de danske producenter ikke – heller ikke, når det drejer sig om frosne rundstykker. De sidste er oven i købet lavet uden ”håndværksmæssig” indblanding, idet produktionen foregår stort set fuldautomatisk.
 
Ifølge Grænseguidens tjek er priserne på morgenbrød oven i købet meget identiske hos de danske bagere. Der virker besynderligt i min verden, når DA og Dansk Detail gang på gang melder ud, at der er konkurrence som aldrig før i Danmark!
Hvis de danske forbrugere før var klædt af til skindet, så bliver de det nu helt ind til benet.”
 
Nu må den danske stat og konkurrencestyrelsen se at få lavet en konkret handlingsplan, så de danske forbrugere, som betaler kassen for den manglende konkurrence i Danmark, endelig kan mærke, at Danmark er en del af EU, og at danske forbrugere ikke lever i en lukket osteklokke! De besynderlige undskyldninger kommer altid fra Danmark – aldrig fra Sverige eller Tyskland.
 
Selskabsskatten er 20 % højere i Tyskland, end i Danmark. Altså bliver tyskerne nødsaget til at tjene mere for at have det samme på bundlinien. En tysk arbejdsgiver har en lønomkostning, der kun er 10 % lavere end den danske arbejdsgivers. Det mere end opvejer hinanden. DA og Dansk Detail har i årevis råbt højt om, at Danmark skal give virksomhederne lavere selskabsskat og nævnt det som det vigtigste parameter. De har også i nogen grad fået deres vilje, men det er under ingen omstændigheder kommet de danske forbrugere til gode.
 
Analyse:
 
Vi har valgt at tage et pristjek hos nogle af de bagerbutikker og kæder, som sælger overalt i Danmark. Vi har også lavet samme tjek hos de almindelige bagere og holdt priserne op mod prisen hos de tyske bagere, som er placeret lige over grænsen i Flensborg-området. Samtidig har vi set på prisen for rundstykker på frost.
 
Sådan gjorde vi:
 
Vi købte alle steder 5 håndværkere for at få en korrekt gennemsnitlig vægt. På den måde kan vi bedre regne en nøjagtig kilopris ud. Eurokursen er sat til d.kr.. 7,45.
 
Priserne taler sit tydelige sprog:

Alt i alt giver det en gennemsnitlig merpris på 217 %  i Danmark, og modregner man momsforskellen bliver det til 171 % merpris i Danmark i forhold til de tyske priser.

 

Det giver en gennemsnitlig merpris på 74 % i Danmark, og modregner man momsforskellen bliver det til en merpris på 49 % i Danmark i forhold til de tyske priser.

GrænseGuiden er en gratis forbrugerportal som har til formål at finde gode priser og tilbud, samt analysere prisforskellene mellem Danmark og Tyskland, for at bidrage til generelt mere konkurrence og derved hjælpe forbrugerne til lavere priser/besparelser og billigere indkøb/ serviceydelser. Yderligere information, kontakt

Direktør Allan Filbert, tlf. 61280808 eller +4915123091106, GrænseGuiden.dk