GrænseGuiden.dk

Pressemeddelelser 2012

Pressemeddelelse den 7.2. 2012

Dit kæledyr bliver flået til skindet af skyhøje priser i Danmark!

En ny dugfrisk prisundersøgelse fra lørdag d. 4. februar, med priser indsamlet på 36 af de mest populære og solgte kæledyrs produkter/foder i Danmark og Tyskland, viser de skræmmende tal på at de danske forbrugere betaler 71% mere end de tyske for de samme varer. Selv renset for momsforskellen på 17% er der stadigt en prisforskel som skriger til himlen.

Dette er resultatet af en prisundersøgelse, som Grænseguiden har fortaget i forbindelse med en gennemgang af forskellige brancher på begge sider af den dansk tyske grænse.

Grænseguidens direktør, Allan Filbert, som har mangeårig grænseerfaring fra Fleggaard, Otto Duborg og som formand for grænsekøbmændenes forening – og i øvrigt er ophavsmand til den famøse “dåsepant” løsning med eksporterklæring – ser intet som helst nyt i det.

“Vi har set gennem de sidste 10 år, at det bliver ikke bedre i Danmark. Så sent som i november lavede vi en stor analyse af dagligvarer og der var resultatet det samme. Hos den danske detailhandel vælter det ud med mærkværdige begrundelser.

Vedrørende prisundersøgelse mellem DK/Sverige bragt i 24timer forsvarede man sig med svenskerne ikke udsendte reklame og det gjorde man i Danmark – hvorfor varerne blev mere end dobbelt så dyre i DK?? Her er priserne indhentet fra sammenlignelige butikker, som begge sender flere tilbudsaviser ud ugentligt. Alligevel ser man dette skræmmende billede –  og det skal yderligere pointeres – at ingen af produkterne var på tilbud hos tyskerne. Der er udelukkende undersøgt mærkevarer for sammenlignelighedens skyld.

Vi havde hellere end gerne taget “identiske/no name” produkter, hvor forskellen er endnu større, men så hører man jo bare at fordi rød ikke er blå kan man ikke sammenligne trods samme indhold og producent.

Nu venter vi blot på forklaringen om at kæledyrene i Danmark ikke kan lide deres foder, hvis det sælges for billigt J, der er som bekendt ingen grænser for opfindsomheden fra den danske detailhandel for de store prisforskelle i forhold til vore nabolande”, udtaler Allan Filbert.

Problemet er den manglende konkurrence på det danske marked. Mange undersøgelser og rapporter har bekræftet de danske priser blandt de allerhøjeste i Europa. De sidste års store rekordoverskud hos detailkæderne bekræfter i hvert fald de gode tider.

Kontakt til Grænseguiden kan ske på telefon 61280808 eller af@graenseguiden.dk

GrænseGuiden.dk er et nystiftet dansk selskab, som beskæftiger sig med alt hvad der ”rør sig” i grænseområdet, både på den danske og den tyske side, og som kan gavne eller hjælpe den danske forbruger med at spare.