GrænseGuiden.dk

Pristjek

Skærmbillede 2012-02-22 kl. 11.29.21

Prissammenligninger Danmark contra Tyskland

Pristjek af alt fra a-z, som har til formål at hjælpe dig med at spare!

Vi tager løbende diverse varegrupper eller serviceydelser under luppen og tjekker hvad prisen er i hhv. Danmark og Tyskland. Vi forventer senere på året at komme med en “udvidet” GrænseGuide “pristjekker”, som giver mulighed for at se flere priser fra flere varegrupper/områder eller f.eks. selv taste sit forbrug ind og regne ud, hvor meget man kan spare.

Du er også meget velkommen til at sende os gode forslag over områder/varer,  som du mener kunne være interessante, så deltager du automatisk i en konkurrence vedrørende årets bedste ide til besparelses. Alt er relevant, intet er for stort eller småt, hovedsagen er at vi kan hjælpe dig med at spare penge – uanset om det er dagligvarer, grænsevarer, rejser, autoreparationer eller hvad det nu måtte være.

Så uanset hvad, så husk altid at bruge GrænseGuiden.dk,  så sparer du!

Indholdsfortegnelse:

Presse: Yderligere information, kontakt
Direktør Allan Filbert, tlf. 61280808 eller +4915123091106, GrænseGuiden.dk

Netto DK 50% dyrere end Tyskland – renset for afgifter og moms

Direktør Per Bank fra Dansk Supermarked gik for nylig i offensiven med en melding om, at man fremover vil sælge billigere varer til de danske kunder. Udmeldingen indeholdt ikke noget om hvornår, hvordan og ej heller noget om hvorledes det kommer til at harmonere med det mål, Dansk Supermarked har sat sig om flere nye rekord overskud. Meldingen kom lige op til finanslovsforhandlingerne – og efter en gennemgående kritik af de alt for høje dagligvarepriser i Danmark.

”Bare endnu en omgang varm luft fra de danske købmænd!”. Sådan siger Allan Filbert, direktør for Grænseguiden, der gang på gang har kunnet dokumentere påstanden om de alt for høje danske priser.

”Vi har undersøgt Netto’s priser i Danmark og Netto’s priser i Tyskland på de samme produkter – priser renset for moms og afgifter. Vores undersøgelse afslører en skræmmende merpris for de danske forbrugere. I forhold til Netto’s butikker i Tyskland skal den danske forbruger nemlig betale mere end 50 % i merpris for samme vare i Danmark – stadig renset for afgifter og moms.

Per Bank og Dansk Supermarked kunne jo, hvis de ville, sænke prisen for de danske forbrugere. Hermed ville de få flere kunder, mindre grænsehandel samt eliminere debatten om de for høje priser og den manglende konkurrence i Danmark. Per Bank beskylder derimod sine leverandører for at klynke. Men hvem er det i virkeligheden, som beklager sig.

Der er 2 grunde til, at Per Bank ikke sænker priserne i Netto. Den ene grund er, at han så også skal sætte priserne i Føtex, Bilka og nethandelen ned. Den anden grund er, at han på grund af den manglende konkurrence i Danmark ikke behøver at gøre det. I Tyskland derimod er han tvunget til at holde prisen lavere, fordi her er benhård konkurrence.

Bemærk venligst, at vi i Per Bank har med en meget erfaren herre indenfor detailhandel at gøre. Han har også international viden og erfaring. Han ved udmærket, at selskabsskatten er meget højere i Tyskland, end den er i Danmark. Huslejen er også højere i Tyskland. Konkurrence-reglerne er væsentlig hårdere i Tyskland, og der hersker de samme tilstande med hensyn til tilbudsaviser i Tyskland, som der gør i Danmark. De totale lønomkostninger er kun ca. 12 % højere i de danske Netto butikker. Netto har oven i købet den mulighed, at de kan krydstjekke indkøbspriser og parallelimport priser i de forskellige lande – en mulighed, som er ikke eksisterende for den lille købmand. Summa summarum er, at Per Bank, hvis han går ud med usaglige bemærkninger om forholdene mellem danske og tyske priser, vil sætte sin troværdighed over styr. Derfor denne gang ’varm luft’, som åbenbart efterhånden er blevet en vane hos den danske detailhandel med deres hær af lobbyister.

Tilbage står Dansk Supermarked og Per Bank med et forklaringsproblem. Hvorfor har man ikke butikker ved grænsen, når man nu er i stand til at sælge så meget billigere? Med de priser, som man lover fremover, vil man jo så let som ingenting kunne stjæle kunder fra grænsehandelen. Kunne sandheden mon være, at man frygter at vække de sovende politikere og Konkurrencestyrelsen, som i vågen tilstand vil kunne indse, at den er gal med konkurrencen i dansk detailhandel?

De danske forbrugere ved det allerede!

Varerne kostede i Danmark 1.930,95 kr og i Tyskland 1.113,77 kr i alt.
Renset for moms og afgifter var det 1.302,65 og i Tyskland 867,77 kr, en difference på 434,88 kr.

  • Coca-Cola 1,25 L pris 18,75 kr, Tyskland 7,37 kr
  • Kylllinglår fersk 29,95 kr, Tyskland 12,78 kr
  • Dr. Jones Tandpasta 125 ml 8,95 kr, Tyskland 2,90 kr

Vi konstaterer at prisen på tandpasta koster overalt hos discount butikkerne i Danmark 8,95 kr…!

Se prissammenligningen i sin helhed nedenunder (eller klik her), og Per Bank’s udtalelser her.

Et hammerfedt år – men ikke for forbrugerne!

For nyligt offentliggjorde Coop en analyse for fedtafgiftens første – og viser det sig nu – eneste år. Rapporten blev brugt i flere danske medier som f.eks. BT og Jyske Vestkysten. Sidstnævnte skrev d. 18. oktober i år følgende:

”Prisen på en solid gang flæskesteg på 1,8 kg er nemlig kun steget med få kroner, viser en opgørelse af FDB Analyse.”

”I Coop’s butikker som Fakta, Irma, Kvickly og Brugsen-forretningerne er flere forskellige varegrupper kun steget med meget få procent i forhold til før fedtafgiften blev indført 1. oktober sidste år.”

Grænseguiden kan ikke helt genkende det billede, denne rapport gengiver – eller de angivne priser fra Coop. Derfor tog vi efter offentliggørelsen af rapporten ud til en dansk Coop butik, nærmere betegnet Superbrugsen i Padborg, og til en Coop butik beliggende på den tyske side, Sky Flensburg, for at indhente helt aktuelle priser for at kunne lave en sammenligning. Vi gør opmærksom på, at tysk Coop ikke har en forretningsmæssig samhørighed med dansk Coop, men at de bygger på de samme grundprincipper.

Vores pristjek viser, at den angivne prisstigning jf. Coop Danmark på i alt bare 4,34 % ikke hænger sammen med virkeligheden, som viste en stigning på hele 22,76 %. Altså 5 gange mere end den burde være. Renset for fedtafgiften skal man stadigvæk som stakkels forbruger i Danmark betale en merpris på over 80% sammenlignet med Tyskland.

Direktør Allan Filbert, Grænseguiden.dk, udtaler: ”Vi ser gang på gang at den danske dagligvarebranche bruger andre tal end de reelle. Disse har alene til formål at overbevise politikerne om, at det er afgifterne og ikke den manglende konkurrence, som er skyld i de højere priser i Danmark. Det er helt absurd og er en frækhed overfor den del af de danske forbrugere, som ikke har mulighed for at handle andre steder end i Danmark. Synkront dermed forsøger man at få det til at se ud, som om prisforskellen ikke er så stor, som den reelt er. Alle udenlandske rapporter og undersøgelser – også fra EU – angiver, at merprisen i Danmark ligger mellem 20 og 40 % – renset for samtlige afgifter m.m.”

Dansk Detail og Konkurrencestyrelsen fremturer stadig i egne undersøgelser og rapporter med et tal på 4-6 %. I den seneste rapport fra Konkurrencestyrelsen havde man pillet så vigtige varegrupper som kød, frugt og grøntsager ud af rapporten. Dermed undersøgte man i virkeligheden kun priserne på halvdelen af det, de danske forbrugere køber af dagligvarer.

Vi har længe undret os over den store prisforskel, der f.eks. er på kød. Men det er jo klart, at når man ikke medtager denne varegruppe i sin egen ’tilrettede’ rapport, så er der givet grønt lys til fuld skrue på fortjenesten. At der er væsentlig lavere avance i Tyskland, vil Coop snart sande, når de selv starter i grænsehandelen. Hvis de forestiller sig, at de skal sælge deres varer til ’danske’ priser renset for momsforskelle og afgifter, får de ikke megen succes og kommer i hvert tilfælde ikke til at stjæle kunder fra de eksisterende grænsebutikker.

Den dansk/tyske grænsehandel bliver ikke mindre i fremtiden, så længe fokus er det forkerte sted. I stedet for at indkalde til en ’Hvordan får vi fedtafgiften væk-konference’, burde man have indkaldt til en ’Hvordan får vi mere konkurrence i Danmark-konference’. Erhvervsministeren foreslog for nyligt, at man skulle indkalde DS & Coop, så de kunne komme med forslag til, hvordan man kunne øge konkurrencen. Alene det, at man kommer med det forslag, viser, at der er meget lang vej endnu. Man kunne lige så godt foreslå erhvervsministeren at spørge grænsekøbmændene.

Da det efter indførelsen af fedtafgift blev konstateret at priserne var sat højere op end afgifterne, blev dette begrundet med de tunge administrative omkostninger i forbindelse med fedtafgiften.

”Om priserne nu sænkes tilsvarende har jeg min store tvivl omkring. Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig prisfald på 23% – de danske forbrugere skal være lykkelige hvis det blot slår igennem med de 4,3%, som var stigningen direkte relateret til fedtafgiften”, slutter Allan Filbert.

Se vor prisundersøgelse her, eller klik på billedet nedenunder:

Fedtafgift – andet ord for høj avance?

2.528.129 jyder kan regne fedtafgiften ud! Det kan 179 folketingspolitkere ikke!

Det er komisk – og en lille smule tragisk, at man fra politisk side i Danmark nu igen fokuserer på de danske afgifter uden også at kigge på, om der ligger noget andet og mere bag problemerne med den kraftigt stigende grænsehandel.

Hvad skulle det dog hjælpe at fjerne et par afgifter, når hovedproblemet er at finde et helt andet sted? Afgifterne udgør måske 4-10% af hele problemet, og en fjernelse vil blot styrke grænsehandelen på den lange bane, især fordi man så ikke får gjort noget radikalt ved det, der er hovedproblemet – den ikke eksisterende konkurrence.

Danskerne betaler alt for meget for deres varer. Det gør at lønomkostningerne er alt for høje, og derved forringes de danske eksportmuligheder. Mindre eksport giver færre arbejdspladser. Det kan man kun kompensere gennem højere skatter og afgifter.

Lad mig give et eksempel: Et kg. fadkoteletter i Danmark koster typisk kr. 59,95 på tilbud. Heraf er fedtafgiften kr. 0,80 – 1,20 kr. Prisen for samme vare i Tyskland er til sammenligning typisk kr. 32,25. Hvordan kan man for alvor tro på, at en fjernelse af kr. 1,20 vil hjælpe noget i det tilfælde? Hvem tror på, at prisen i de danske butikker i virkeligheden vil blive sænket til kr. 58,75? Hvem tror på, at Konkurrencestyrelsen vil være i stand til at kontrollere, at en sænkning af prisen kommer til at foregå?

Der har jo længe været en kraftig kritik af Styrelsen fra udlandet. Styrelsen er oven i købet blevet kaldt direkte inkompetent. Så længe der er så stor en forskel på priserne mellem Tyskland og Danmark, er det næsten til grin, at man kun diskuterer afgifter. Prisforskellen vil jo stadig være enorm. Det er den manglende konkurrence, der skal drøftes. Man kunne jo eksempelvist gøre et forsøg på at løse problemet ved at sige til virksomhederne: ”Nu viser I os, at I virkelig vil konkurrere på priserne. Så giver vi jer til gengæld efterfølgende de ønskede afgiftslettelser.”

Dansk Detail har allerede “indført” den nye sukkerafgift inden regeringen har fået et udkast klar!

Den danske stat har allerede sørget for, at Danmark har en af de laveste virksomhedsskatter i Europa. Så er det for let, at virksomhederne konstant skriger på, at den samme stat skal løse deres konkurrenceproblemer. Det er på tide, at den danske detailhandel lærer, at man skal yde, før man kan nyde. Dansk detailhandel skal indse, at vi befinder os i EU med deraf følgende fri handel. Og dansk detailhandel bør lære – helst hurtigt – at tage ansvar for og at løse egne problemer. Det er den eneste sikre vej, hvis de vil overleve i en verden med fri konkurrence.

- Allan Filbert, GrænseGuiden.dk

Hele vores prisundersøgelse kan ses her, eller klik på billedet herunder for at se stor udgave:

Tilbud eller ej – afgift eller ej – Danmark dobbelt så dyr som Tyskland

For nyligt kom endnu éngang en omfangsrig rapport udarbejdet af EU som dokumenterede, at Danmark var det dyreste land at handle i af alle EU lande – også renset for såvel afgifter som moms. Danmark lå hele 42% over den gennemsnitlige pris i EU som klart den dyreste nation. Nr. 2 var Sverige med 28%, mens Tyskland lå 3,4% over gennemsnittet.

Som vanligt bliver sådanne gennemgribende rapporter afvist ikke kun af Dansk Erhverv og Dansk Detail, men også af Konkurrencestyrelsen og Forbrugerstyrelsen …! Konkurrencestyrelsen er kommet til et helt andet tal, som blot viser vi er “4-6%” dyrere, da der findes en helt specielt “tilbudskultur” i Danmark, som ikke findes andre steder, hvorfor tallene skal koordineres herfor iht. Dansk Erhverv, Dansk Detail og Konkurrencestyrelsen! Dette blev belyst i den seneste rapport fra juni 2012.

Undersøgelser viser – jf. dette link -
http://www.elma-europe.com/news_direct_marketing/news.php?we_objectID=5954
- at en hollænder får 37 tilbudsaviser om ugen, en nordmand 30, en østriger 27, en dansker ligeledes 27, en belgier 23 – og en tysker så 12 tilbudsaviser. Danmark er altså ikke enestående i EU hvad tilbudsaviser angår – som det påstås i relation til diverse prisundersøgelser.

Endvidere er der iflg. Post DK 25% tilmeldt ”Nej tak til reklame” i Danmark (og 39% i København) – med en stigende tendens – hvor i Tyskland kun 12% framelder sig reklamerne. Tyskerne er altså mere venligt stemt overfor tilbudsaviser end danskerne – havde vi en ekstrem unik tilbudskultur, ville nok ikke dobbelt så mange framelde sig denne service.

Vi har listet identiske produkter fra hhv. dansk og tysk side – og når frem til det resultat, at produkter som på tilbud købes i Danmark til 1755 DKK – på den tyske side kan købes til 873 DKK, altså snakker vi du kan få den dobbelte mængde i Tyskland for de samme penge.

Kig selv på listen nedenunder – kosmetik, dyrefoder, kolonialvarer, slagtervarer og andre dagligvarer – tendensen klar. Vi har tit fået spørgsmål som

  • ”er kosmetikafgiften genindført i DK”
  • ”har man allerede lagt sukkerafgift på ketchup”
  • “hvem kan dokumentere de afgifter der er på dyrefoder, som selv SKAT intet kender til ” og
  • ”fedtafgiften, er det en anden betegnelse for det er fedt at være ejer af en dagligvarebutik”

Vi foretog i juni måned en undersøgelse, hvor vi på en række produkter eliminerede afgiftsforskellen mellem Danmark og Tyskland. Denne udviste en merpris på 80% i Danmark. Her var der tale om normalpriser – altså ikke tilbud. Så fik vi skudt i skoene, det var fordi varerne blev solgt meget billigere på tilbud i DK – hvorfor vi nu har foretaget samme procedure for de samme varer – blot nu med tilbudspriserne i stedet – såvel DK som Tyskland.

Og nu er afvigelsen så i stedet 85% – på trods af den danske unikke tilbudskultur?

Ikke noget at sige til danske forbrugere føler sig bondefanget og foretrækker at handle i vore nabolande. Kaffeafgiften er f.eks. 2,5 gange så høj i Tyskland, alligevel er kaffen væsentligt billigere i Tyskland?

Dyrefoder – meget dyrere i DK, som vi også tidligere har dokumenteret, på normalpriser – men altså åbenlyst på tilbudspriser også… som de danske butikker dengang forsvarede med de høje danske afgifter – der er ingen afgifter, ikke engang fedtafgift, på dyrefoder – Chappi 10 kg normalpris DK 179.95 – supertilbud 125 DKK – og i Tyskland – normalpris 96 DKK – tilbud 67 DKK – uden begrænsninger…

Vi har spurgt de tyske butikker om de evt. sælger under indkøbspris, da prisforskellen er enorm. Alle svarer de at iht. tysk lov – for at beskytte de ”små” købmænd – må man ikke som i DK sælge under indkøbspris… og heller ikke sætte begrænsning på mængder som i DK. Så derfor har de tyske købmænd en pæn indtjening – selv på tilbuddene.

For kort tid siden fik Konkurrencestyrelsen en over næsen af udenlandske eksperter, fordi man kun ”jagtede” de små fisk – og lod de store svømme.

”Jeg har flere gange været ude med riven desangående, men intet er sket. Trods alt da rart at se jeg ikke er alene med min kritik – og mener at ovennævnte fortæller de ikke gør deres arbejde godt nok og dermed koster de danske forbrugere og dermed samfundet milliarder af kroner og arbejdspladser”, slutter direktør Allan Filbert fra Grænseguiden.dk.

Se prisundersøgelserne i deres helhed herunder, og læs evt. vores pressemeddelelse for yderligere information, Tilbud eller ej – afgift eller ej – Danmark dobbelt så høj pris som Tyskland.

Prisundersøgelse på øl, sodavand og slik, renset for afgifter

Skatteministeriet offentliggjorde for nyligt at salg af øl syd for grænsen var væsentligt højere end hidtil antaget.
Flere store aktører fra Dansk Arbejdsgiverforening og Detailhandelen var ude med riven om at nu skulle der gøres noget politisk. Men som bekendt peger du én finger ad andre har du 3 rettet mod dig selv. Er de store prisforskelle udelukkende et resultat af højere afgifter?

Grænseguiden.dk satte sig for at undersøge sagen nærmere og tog de mest populære grænsehandels produkter til pristjek. Denne undersøgelse beviser at priserne er alt for høje i Danmark, også renset for afgiftsforskelle. De udvalgte varer ville med tysk afgift på de danske varer stadigt være 80% dyrere end i Tyskland! (det tilsvarende tal med danske afgifter var 111%).

Allan Filbert, direktør for Grænseguiden.dk, som har arbejdet med grænsehandel og dansk detailhandel i over 20 år, udtaler:

”Det er ufatteligt at man prøver på at få danske politikere til at ”sponsere” endnu mere fortjeneste ned i de danske butikkers lommer, på trods af det ene rekordoverskud efter det andet. Forbrugerne bliver pressede til at handle i udlandet, men som bekendt har alle ikke muligheden herfor, og disse ofte ”svage” kunder bliver virkeligt sorteper i dette spil.”

Det fremgår bl.a. at en kasse Tuborg/Royal øl i dåse normalt koster 159 DKK i DK mod 59.95 DKK i Tyskland – tilbudspriserne på samme hhv. 99.95 DKK og 49.99 DKK (i DK meget ofte med begrænsning på). Renset for afgiftsforskel stadigt en merpris i DKK på 55%.

Kigger man på specialøl, som flere kæder i Danmark har meldt ud er i stærk vækst, er billedet endnu mere skræmmende – her ofte merpris på over 100% selv om renset for afgifter.

På sodavand er billedet endnu mere grelt – renset for afgifter en merpris på hhv. 142% og 193% på Coca Cola og Pepsi Cola i dåser, mens de tilsvarende for 2 liters flasker er 124% og 137% – hvordan kan man slå på det er afgifterne der er skyld i den store grænsehandel ?

På slik og konfekture gentager historien sig… man ser selv på danskproducerede produkter som Haribo op mod 200% i merpris i Danmark – stadigt når afgiftsforskellen er elimineret. Har de danske kæder virkelig så dårlige indkøbere – eller er det blot den ikke eksisterende konkurrence i Danmark der gør sig gældende?  Vi søger en logisk forklaring på hvorfor priserne er så meget højere i DK – er det skyhøj avance, dårlige indkøb?? Rekordoverskud i kæderne giver måske svaret ?

Sådan gjorde vi…

Vi tog de meste solgte produkter i øl, vand, slik og konfekture og indhentede priserne hos Superbrugsen, Føtex og Superbest. Så tog vi den billigste normalpris, hvor der var afvigende priser mellem de 3 kæder.

Så sammenlignede vi med “rene” tyske dagligvarebutikker – Famila og Rewe – altså ikke deciderede grænsebutikker – og tog normalpriser (hvor andet ikke anført) – priserne i de deciderede grænsebutikker ville i langt de fleste tilfælde ligge endnu lavere…

Priserne er omregnet efter kurs 7.45 – og er indhentet i sidste uge (uge 24, 2012).

Prisundersøgelse på fest incl. drikkevarer

Vi har mange traditioner i Danmark – en af de mere festlige er at vi altid er gode til at finde en lejlighed til at holde fest…

Hvordan er det så lige med omkostningerne ved at holde en fest? Grænseguiden.dk satte sig for at kigge lidt nærmere på årets store fest for mange af de “halvvoksne”, som nu snart træder ind i de voksnes rækker, nemlig konfirmationsfesterne.

Vi gik ind på Arlas hjemmeside og tog deres forslag til en konfirmationsfestmenu for 24 personer – og så ellers i gang med at finde priser i Danmark og Tyskland.

Til velkomst var der nøddedrys, til forret minipandekager med syltet laks, en hovedret bestående af oksefilet med gremolatasmør og som afslutning lækker dessertbuffet med makronkager med hindbærfyld, chokoladekugler med valnødder samt blød nougat med hasselnødder. Ja, man bliver allerede sulten…

Dertil kommer så alt det flydende, lige fra velkomstdrink, hvid- og rødvin, dessertvin, sodavand, kaffe og en lille “dram” dertil.

Grænseguiden.dk tjekkede priserne på begge sider af den dansk/tyske grænse, for at se hvad prisen var for samme “konfirmationsfest” – hos Bilka i Sønderborg og hos Real i Flensborg. Vi købte mindst muligt i henhold til Arla opskrifterne – og ved over ”minimumsmængde” er prisen omregnet forholdsmæssigt. (Real er det tyske modstykke til Bilka).

Hvis en vare ikke tilgængelig og identisk i samme størrelse begge steder, men kun i større mængde – så har vi taget denne pris og omregnet.

En sådan konfirmationsfest har Grænseguiden.dk således opgjort til at koste 6187 DKK ved indkøb i DK – og 3153 DKK ved indkøb i Tyskland, en merpris på over 3000DKK, svarende til 96% ved køb i Danmark. Dette kommer nok ikke bag på særligt mange – men mere overraskende er måske, at kigger man på ”ikke drikkevarer”, så viser disse en merpris på 85% i Danmark sammenholdt med den lave tyske pris…( alle priser er indhentet fredag d. 24 marts og der er brugt kurs 7,45 kr for 1 Euro )

Pristjekket viser altså, at der kan være ganske mange penge at spare ved at handle ind syd for grænsen, når du skal holde fest.

For fuldstændighedens skyld skal det bemærkes, at køber man også konfirmations tøj og gave – fx smykke, rejse, Mac eller lignende – evt. for ”nærtboende” også får sit hår sat i Tyskland :-)  - så er besparelsen hurtigt meget større……Se testen her


    PRISUNDERSØGELSE PÅ BABY ARTIKLER

Grænseguiden.dk har sammenlignet nogle af de meste købte og anerkendte mærker indenfor babyudstyr og tilbehør syd og nord for grænsen. Resultatet er desværre en meget dårlig nyhed for de danske børnefamilier. De bliver ikke kun flået af høje priser på børnetøj som påvist af forbrugerbladet Tænk for nyligt , men også på andet tilbehør lige fra bleer og babymad til barnevogne og autostole.

Det skal nævnes at et produkt som bleer, her set til normalpriser, ofte er på tilbud i såvel DK som Tyskland, her er hyppigste priser hhv. 99.95 (DK) og 67.85 (Tyskland).

Priserne er indhentet i uge 10 hos Babysam, Føtex, Rossman og Baby1one Flensborg. Der er brugt omregningskurs 7.45 kr. for 1 euro.

PRISUNDERSØGELSE PÅ RENGØRING

MERE END DOBBELT SÅ DYRT I DANMARK SOM I TYSKLAND

Undersøgelsen, foretaget uge 8 af Grænseguiden.dk, viser, at prisen på rengøringsmidler, inkl. opvask, vask m.v. –  ligger 103% højere i Danmark end i Tyskland, som et gennemsnit på de undersøgte produkter.

For de fleste danskere er rengøring bare noget der skal overstås – og måske gør dette sig også gældende med indkøb af samme, idet den danske detailhandel øjensynligt kan fastholde priserne på et niveau, som gør forbrugeren kan købe 2 af hver vare i Tyskland i stedet for 1 i Danmark – og stadigt ha’ lidt i overskud!

Priserne på de sammenlignede varer er indhentet hos Bilka i Sønderborg – samt hos Real i Flensburg – og det eneste produkt hvor prisen tilnærmelsesvis ligner hinanden, er på Citti Bang til gulvrengøring, hvor Bilka’s tilbudspris kun er 7% højere end Real’s normalpris… ingen af de udvalgte varer er på tilbud i Real, alle er normalpriser…

Denne undersøgelse falder helt i tråd med de senest offentliggjorte prisundersøgelser fra Grænseguiden.dk på dyrefoder og rejser, som udviste en merpris i Danmark på hhv. 71% og 40% i forhold til  Tyskland – og som kan ses længere nede på siden her.


PRISUNDERSØGELSE PÅ REJSER – 40% DYRERE I DK END I TYSKLAND

Grænseguiden.dk har undersøgt priserne på nogle af danskernes mest populære ferie/rejse mål – såvel for børnefamilier som uden børn.

Alle sammenlignede rejser var 100% identiske, samme hotel, samme varighed/periode, samme ydelser (All inklusive) – eneste forskel er afgang fra Hamburg i stedet for København – og så altså lige de 40% i merpris….Et eksempel – charterferie til Bulgarien, Bella Vista Beach Club, Burgas – 2 voksne, 2 børn, dobbeltværelse, balkon, All inclusive, 8 dage, afrejse fx 6. juli i år – pris via København 21.384 DKK – pris via Hamburg 14.453 DKK – en dansk merpris på lige i underkanten af 7.000 DKK, svarende til 48%…..

(Priserne er indhentet i uge 6 hos Bravotours, Startours, Apollo rejser, TUI, Flensborg og Thomas Cook)

Se undersøgelsen i sin helhed herunder

Stort pristjek på dyrefoder - DK 71% dyrere end Tyskland!

For mange er det husets bedste ven og for andre et familiemedlem, som skal have det godt lige så godt som de øvrige familiemedlemer. Er husets ven så også en prisbevidst forbruger ? Nu kan hunden eller katten som bekendt ikke vælge selv, men vi hjælper gerne lidt på vej. Vi har besøgt Bilka i Sønderborg og Real i Flensborg lørdag den 4 . februar i år og har undersøgt priserne på det mest populære dyrefoder og “dyresnack”, for at se niveauet. Hele 71% betaler du mere nord for end syd for grænsen!

Der er udelukkende taget mærkevarer for at kunne lave et 100% identisk pristjek. Bemærk endvidere, at i Grænseguiden.dk’s prisgenerator kan du se priserne fra flere forskellige butikker i Tyskland,  og se hvor det pt. er billigst at købe dyrefoder. Så brug altid Grænseguiden.dk – så sparer du! Se evt. vores pressemeddelelse her -  klik her! Se aktuelle tilbud dyrefoder – klik her!

Det skal iøvrigt nævnes i relation til vores firebenede venner at også besøg hos dyrlæge er væsentligt billigere syd for grænsen, en konsultation for hund/kat koster 150 DKK i Tyskland mod 390 DKK i Tyskland – kastration af 30 kg stor hund, 2100 DKK mod 3000 DKK – sterilisation af 30 kg stor hund, 1860 DKK mod 3300 DKK – alle de nævnte med Tyskland som det billigste alternativ, hvilket også er tilfældet hvad angår mindre dyr som kaniner, marsvin etc…. Røntgen, narkose m.v. er ca. 60% dyrere i Danmark….. Priserne kan naturligvis afvige fra sted til sted – også efter racer -  men vore forespørgsler indikerede ovennævnte niveauer… og ved de sammenlignede er der naturligvis spurgt på det samme både syd og nord…


Pristjek på vinterrejser, flyv fra Hamburg og spar op til 46%…

Vi har her samlet 10 forskellige rejser både med børn, som par og alene til de mest populær feriesteder i vinteren 2012. Alle er med afgang Hamburg contra Københavns lufthavn.

Der er udelukkende brugt samme HOTEL og samme SERVICE, så priserne er helt sammenlignelige – dog i nogle tilfælde mindre afvigelse på rejsedatoer.  Skal nævnes der er væsentligt flere afgange fra Hamburg end fra København.

Yderligere kan vi pointere, at 2 af rejserne, som var ”identiske”, havde 2 dage mere med i prisen fra Hamburg, hvilket vi ikke har indregnet/omregnet på prisen. To af priserne var angivet som tilbudspris i Danmark, ingen af priserne fra Hamburg var angivet som tilbudspris. Alle de tyske priser er incl. rejseforsikring. Ikke alle danske, hvilket vi “retter” op på ved næste pristjek af ferierejser.

Det skal bemærkes, at tyskerne normalt er tidligt ude med deres bestillinger af ferierejser, så vil du ikke risikere der er udsolgt, så er det om at følge trop og bestille i god tid.  (Priserne er indhentet i perioden 20. dec -27. dec 2011).

Pristjek på “Dagligvarer” nov. 2011 -  mere end 71% dyrere i Danmark!

Priserne er indhentet i perioden 10.-17. november 2011 hos Superbest og Føtex i Danmark og hos Sky og Real i Flensborg. Vi har lagt focus på varer, som ikke var “typiske” grænsehandelsvarer – men dagligvarer, hovedsageligt mærkevarer, for at opnå så identiske og sammenlignelige produkter som muligt.

Ved frugt og grønt har vi vejet/omregnet til kilopris.

Ved kød har vi gået efter så meget tyskproduceret kød som muligt, ikke for vi har noget imod dansk kød, men for sammenlignelighedens skyld. Vi konstaterede således også at meget af kødet i Danmark enten var fra Tyskland eller andre fremmede nationer. Dertil skal siges, at hverken hos Superbest eller Føtex var der “betjent” kød/slagter afdeling, alt var færdigt pakket i store kølemontre, hvorimod hos Sky og Real blev man serviceret af deres slagtermester og personale, som gjorde det muligt at få den udskæring og bestemte mængde, som man nu ønskede sig. (Fra slagteribranchen udtales det at en “betjent” slagterafdeling prissættes til udgift på cirka 5 kr pr. kg solgt kød, hvilket ikke er indregnet i vore sammenligninger. Vi vil derfor i næste pristjek køre to kødpriser fra de tyske butikker – én som i Danmark, hvor kødet er færdig pakket og én med betjening for at få et mere realistisk billede af priserne. Den billigste pris i Danmark er taget og det samme for Tyskland.

Ved næste pristjek kommer der flere “discount/no name” varer med. Det er tydeligt at se, at der er mange penge at spare ved at købe sine dagligvarer syd for grænsen. Over 70 procent dyrere i DK end Tyskland taler sit eget tydelige sprog, vi behøver vist ikke  kommentere det yderligere :-). Vil dog lige nævne, at på de pristestede oste er prisforskellen fra Tyskland til Danmark 73%, kaffe 63%, kosmetik/personlig pleje 101%, rengøring 77%, dyrefoder/tilbehør 110%, frugt og grønt 80% og fersk kød 42% dyrere i Danmark…! Priserne er som nævnt indhentet i perioden 10. -17. november 2011 –  og vi har brugt omregningskursen 1 euro  = 7,45 kr.

 

Produkt  I Danmark   I Tyskland  Danmark dyrere %
Oste
Le Rusique ost 250g  32,95 DKK  18,56 DKK 78 %
Buko Flødeost 200g  19,95 DKK  9,26 DKK 115 %
Port Salut 150g  26,95 DKK  14,91 DKK 81 %
Castello 150g  19,95 DKK  14,91 DKK 34 %
Saint Albray 200g  38,50 DKK  14,91 DKK 158 %
Grana Padano 200g  38,66 DKK  24,78 DKK 56 %
Danbo ost 45+ 1 kg  59,95 DKK  39,95 DKK 50 %
Oste i alt  236,91 DKK   137,28 DKK  73 %
 -
Kaffe
Senso kaffepods 111g  24,95 DKK  14,91 DKK 67 %
Nescafe Dolce Gusto  44,95 DKK  33,45 DKK 34 %
Lavazza Espress. 250g  52,95 DKK  38,91 DKK 36 %
Nescafe Gold 200g  79,95 DKK  51,38 DKK 56 %
Nescafe Cappuccino 10 stk  24,95 DKK  16,67 DKK 50 %
Lavaazza 1 kg  169,95 DKK  89,02 DKK 91 %
Melitta 180 stk 1×4 filtre  24,95 DKK  15,45 DKK 61 %
Kaffe i alt  422,65 DKK   259,79 DKK  63 %
 -
15 æg  19,95 DKK  10,35 DKK 93 %
 -
Maille Dijon sennep 380g  25,95 DKK  14,45 DKK 80 %
Heinz Ketchup 800 ml  43,95 DKK  16,67 DKK 164 %
Kraft dressing 380g  20,95 DKK  13,65 DKK 53 %
 -
Cup Noodles bærger  16,95 DKK  8,77 DKK 93 %
 -
Uncle Bens Chili c.c 500g  23,95 DKK  11,86 DKK 102 %
Uncle Bens fix sauce  23,95 DKK  11,86 DKK 102 %
Olivenolie Monini 500ml  50,95 DKK  33,95 DKK 50 %
OO. De cecco 750 ml  85,69 DKK  56,81 DKK 51 %
 -
Raspolie 1L  14,95 DKK  5,88 DKK 154 %
Solsikke olie 1l  15,95 DKK  7,45 DKK 114 %
 -
Knorr bouillon terninger 120g  18,95 DKK  12,41 DKK 53 %
Knorr Foun du chef  26,95 DKK  16,02 DKK 68 %
Knorr Mix 49g sovs  18,95 DKK  3,75 DKK 405 %
Knorr Lasagnette  25,95 DKK  14,58 DKK 78 %
Miracoli 2-3 per.  21,95 DKK  9,41 DKK 133 %
Bonduelle majs 3x150g  20,95 DKK  11,91 DKK 76 %
 -
Uncle Bens ris 625g  21,95 DKK  10,35 DKK 112 %
Uncle Bens ris 500g  21,95 DKK  10,35 DKK 112 %
 -
Larsen pebermakrel  17,95 DKK  10,51 DKK 71 %
 -
Flåede tomater, 400 ml  4,00 DKK  2,87 DKK 39 %
 -
Wasa Knækbrød 205-230g  14,75 DKK  5,96 DKK 147 %
 -
St. Dalfour 284 g  22,95 DKK  14,89 DKK 54 %
 -
Dr. Oetker bud. 3 pack  18,95 DKK  7,45 DKK 154 %
Dr. Oetker Chok.Mo. 2×4  25,95 DKK  12,56 DKK 107 %
Sunsweet svesker 400g  23,95 DKK  13,87 DKK 73 %
Sun maid 250g  13,95 DKK  10,83 DKK 29 %
 -
Kelloggs Corn Flakes  29,95 DKK  21,25 DKK 41 %
Choko pops  32,95 DKK  21,25 DKK 55 %
Kellogs Crunchy 375 g  24,95 DKK  14,91 DKK 67 %
 -
Danone Actimel Drink 800g  39,95 DKK  22,29 DKK 79 %
Tropioca 1 liter  24,95 DKK  12,67 DKK 97 %
Caprisonne  38,95 DKK  14,67 DKK 166 %
 -
Verbatim dvd+r 16x 4.7 gb  329,95 DKK  186,33 DKK 77 %
Duracell aaa,aa,9v  29,95 DKK  22,64 DKK 32 %
 -
Kosmetik/personlig pleje
Salvequich plaster  25,95 DKK  14,25 DKK 82 %
Lòreal Revita lift 50 ml  143,95 DKK  67,87 DKK 112 %
Nivea f.m., Sensitive 75 ml  86,95 DKK  51,87 DKK 68 %
Syosss 500 ml  59,95 DKK  29,95 DKK 100 %
Syoss hårlack 400 ml  59,95 DKK  29,95 DKK 100 %
Compreed 6 stk vabler  56,95 DKK  41,87 DKK 36 %
Dove body c.w.250g  23,95 DKK  11,05 DKK 117 %
Always 60 stk  49,95 DKK  20,56 DKK 143 %
Libresse doppelt. P.  51,95 DKK  23,43 DKK 122 %
Labello Classic/rose  19,95 DKK  7,50 DKK 166 %
Gilette progilde 200 ml  49,95 DKK  14,91 DKK 235 %
Kosmetik/personlig pleje i alt  629,45 DKK   313,21 DKK  101 %
 -
Rengøring
Bamseline 1 liter  25,95 DKK  14,80 DKK 75 %
Vanisch Oxi action 750ml  39,95 DKK  21,25 DKK 88 %
Ariel Actilift 680g/20vask  39,95 DKK  29,80 DKK 34 %
Omo Color 16 vask 1.33  35,95 DKK  29,76 DKK 21 %
Ariel Actilift 900ml 18 vask  34,95 DKK  22,65 DKK 54 %
Cilit Bang 750g  39,95 DKK  22,29 DKK 79 %
Harpic 750ml wc rens  16,95 DKK  7,45 DKK 128 %
Air Wick 300 ml  23,95 DKK  15,67 DKK 53 %
Ambi por 1 stk  18,95 DKK  8,76 DKK 116 %
Froggy wc rens 750 ml  20,95 DKK  11,45 DKK 83 %
Froggy Universal 1 l.  21,95 DKK  10,19 DKK 115 %
Ajax Universal 1 L  26,95 DKK  13,33 DKK 102 %
Ajax glas 750 ml  29,95 DKK  17,75 DKK 69 %
Froggy opvask 500 ml  19,95 DKK  7,45 DKK 168 %
Vanisch Oxi Action 600ml  68,95 DKK  29,72 DKK 132 %
Rengøring i alt  465,25 DKK   262,32 DKK  77 %
 -
Dyrefoder/tilbehør
Catsan kattegrus 10 kg  62,95 DKK  37,25 DKK 69 %
Whiskas 4 kg  119,95 DKK  55,95 DKK 114 %
Kitekat 4 kg  97,25 DKK  49,95 DKK 95 %
Whiskas ds. 400gram  11,95 DKK  4,39 DKK 172 %
Denta stix stor 28 stk  136,95 DKK  57,95 DKK 136 %
Chappi 10 kg  184,95 DKK  89,95 DKK 106 %
Pedigree Pate 820g  24,95 DKK  8,86 DKK 182 %
Pedigree Rodeo 70g  12,95 DKK  5,59 DKK 132 %
Dyrefoder/tilbehør i alt  651,90 DKK   309,89 DKK  110 %
 -
Strøsalt 25 kg  50,00 DKK  37,25 DKK 34 %
 -
Myrepulver 325 g  94,95 DKK  39,95 DKK 138 %
Myrelokkedåser  89,95 DKK  29,95 DKK 200 %
Fluespray  38,50 DKK  11,95 DKK 222 %
 -
Franzikaner weissbier 20*0.5L  344,00 DKK  96,77 DKK 255 %
 -
Carte Dòr 850- 1.000 ml  34,95 DKK  17,85 DKK 96 %
Hâagen Dazs 500 ml  54,95 DKK  37,25 DKK 48 %
Magnum 4 stk 440-480 ml  29,95 DKK  14,82 DKK 102 %
 -
Pringles 165 gram  18,95 DKK  11,43 DKK 66 %
 -
Frugt & grønt
Økø frisk Basilikum  17,95 DKK  9,00 DKK 99 %
Øko gulerødder 1 kg  11,95 DKK  7,45 DKK 60 %
Pink Lady 1 kg/6 stk  25,95 DKK  14,50 DKK 79 %
Ruccula 100g  10,95 DKK  7,45 DKK 47 %
Bananer 5 stk / 1kg  15,00 DKK  7,45 DKK 101 %
Iceberg spaien  8,95 DKK  4,60 DKK 95 %
1 kg løg  10,95 DKK  5,15 DKK 113 %
Tomater Cocktail 500g  19,95 DKK  11,87 DKK 68 %
1 kg tomater Holland  16,95 DKK  10,46 DKK 62 %
3 citroner  8,95 DKK  3,75 DKK 139 %
3 farvet peber 500g  11,95 DKK  7,45 DKK 60 %
Agurk spanien  6,95 DKK  3,45 DKK 101 %
Frugt & grønt i alt  166,45 DKK   92,58 DKK  80 %
 -
Soya-Bio ris-drink 1 liter  17,95 DKK  7,45 DKK 141 %
 -
Kød fersk
Svinekoletter 1 kg  43,95 DKK  35,17 DKK 25 %
Svinehak 22% 1 kg  33,95 DKK  24,71 DKK 37 %
Svinemørbrad 1 kg  99,95 DKK  58,85 DKK 70 %
Ribbensteg 1 kg  37,95 DKK  24,78 DKK 53 %
Skinkekød i tern 1 kg  86,95 DKK  40,14 DKK 117 %
Skinke schnitzel/inderlår 1 kg  78,95 DKK  44,87 DKK 76 %
Nakkekoletter 1 kg  60,95 DKK  33,76 DKK 81 %
Stegeben 1 kg  18,95 DKK  16,98 DKK 12 %
Oksekød 6-10% 1 kg  49,95 DKK  33,95 DKK 47 %
Oksecouvette 1 kg  99,95 DKK  76,79 DKK 30 %
Oksemørbrad 1 kg  239,95 DKK  189,71 DKK 26 %
Oksesteg u/ben 1 kg  69,95 DKK  54,61 DKK 28 %
Okse ossobuco 1 kg  49,95 DKK  41,68 DKK 20 %
Entrecotes oksefilet/tyndsteg  128,50 DKK  91,78 DKK 40 %
Røget bacon 1 kg  46,63 DKK  31,45 DKK 48 %
Wiener pølser 1 kg  59,95 DKK  44,62 DKK 34 %
Nakkefilet 1 kg  49,90 DKK  24,80 DKK 101 %
Rib-eys steaks 1 kg  171,43 DKK  108,77 DKK 58 %
Oksegullasch i tern 1 kg  83,33 DKK  56,47 DKK 48 %
Rumpsteak i skiver 1 kg  229,95 DKK  164,45 DKK 40 %
Minute steak oks. 1kg  104,07 DKK  78,09 DKK 33 %
Hamburgerryg røget 1 kg  70,95 DKK  38,94 DKK 82 %
Lammefilet/snitzler 1kg  214,95 DKK  156,83 DKK 37 %
Wienersch.  kalv 1 kg  174,95 DKK  154,91 DKK 13 %
Hel kylling fersk 1 kg  25,95 DKK  19,57 DKK 33 %
Kylling inderfillet 1 kg  73,25 DKK  47,83 DKK 53 %
Kyllingefilet 1 kg  62,33 DKK  44,87 DKK 39 %
Kød fersk i alt  2.467,49 DKK   1.739,38 DKK  42 %
 -
Frossen andebryst 1 kg fransk  99,95 DKK  74,50 DKK 34 %
Dr. Oetker Pizza Ristorante  26,95 DKK  17,06 DKK 58 %
Dr. Oetker Tradition pizza  29,95 DKK  14,80 DKK 102 %
 -
Mel 2 kg type 405  8,45 DKK  3,72 DKK 127 %
Mælk  1 liter 1.5%  4,75 DKK  3,65 DKK 30 %
 -
I alt  7.199,14 DKK   4.208,28 DKK  71,07 %

Højsæson for at lege er hele året, men hvad med priserne på legetøj ?

Selv om det ikke er højsæson for julegaver til de små, så er det jo for dem legesæson hele året - og vi har lavet pristjek på legetøj uden elektronisk udstyr. Priserne er fundet hos Fætter BR i Danmark samt hos Real i Flensborg.

Der kan være mange penge at spare – husk dog på at ved spil og elektronisk udstyr kan der være sproglige barrierer, som ikke gør det hensigtsmæssigt at købe alt heraf til sine børn trods lavere priser.

Elektroniske apparater med mere internationalt snit er der ingen hindring i og der ydes 2 års garanti i Tyskland også. Vores pristjek viser, at det kan være over 80% dyrere at købe legetøj i Danmark.